Сарадња са словачким ЛОТ тимом

EUFOR Slovački LOT timИзрека да од тежег увијек може бити теже потврдила се на примјеру наше посјете Ратку Лукићу, повратнику у Илијаш, који живи у засеоку Милаков До. Засеок је толико удаљен од града да ни већина Илијашана не зна гдје се налази то мјесто. Посјетили смо Ратка у пратњи словачког ЛОТ тима ЕУФОР-а и том приликом донирали пакет са храном „Добротвора”, а словачка војска је допремила нов мадрац и храну коју су индивидуално прикупили.

Ратко је лице са посебним потребама.  Живио је са оцем који се недавно упокојио и од тада је сам. Испред куће је велики пас чувар којем се наша посјета није допала. Због удаљености од града и неприступачног терена, његово кретање је сведено на минимум. Вођа пута био је његов рођак који нас је довео до Ратка којег смо укључи ли у програм Јавне кухиње „Добротвор” и којем ће се храна достављати до куће. Фасцинира нас његова смиреност, скромност и захвалност.

Каже нам да смо први након два мјесеца који су му покуцали на врата. Прије нас то је био шумар који је обилазио терен и посјетио га. Свјесни смо да са првим снијегом возило Јавне кухиње неће
моћи доћи до њега. Због тога намјеравамо обезбиједити брашно и храну које ће му се раније доставити како би зиму дочекао
снабдјевен основним животним намирницама. Захвални смо словачком ЛОТ тиму који се без ријечи одазвао на наш апел да
посјету организујемо заједно. Велику захвалност дугујемо и Ратковом рођаку који нас је одвео до њега и указао на све проблеме са којима се сусреће.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.