Владимирова жеља за кровом

VladoПриликом подјеле хуманитарних пакета поводом православног Божића, посјетили смо Владу са намјером да му уручимо пакет са храном. Тих дана у Сарајеву зима је показала сву своју снагу осликавајући идиличну божићну атмосферу прошарану снијегом и веома јаким мразом. Куцамо на врата Владине породичне куће која је у рушевном стању. На кући нема фасаде а кров је улегнуо на неколико мјеста и једва одолијева притиску снијега. Тек кад нам је Владо отворио, схватамо да њему треба много већа помоћ од пакета са храном.

Стидљиво смо закорачили у унутрашњост куће. Све просторије изузев једне су неусловне за живот. Ватре нема и вода је заледила. У ходнику видимо гајбе и нешто мало дрва које је Владо прикупио, али не посједује шпорет да би наложио ватру. Тачније, стари шпорет се дословно распао и не може га користити. Хладноћа нема милости и морали смо се брзо организовати па је на сједници Управног одбора „Добротвора” донесена одлука о куповини шпореВладимирова жеља за кровом та који му је дониран. Један мали проблем је ријешен. Много већи проблем свакако је кровна конструкција која само што не падне. Средства „Добротвора” су скромна и не постоји могућност да финансирамо реконструкцију крова. Управо због недостатка средстава, „Добротвор” програме реконструкција и изградње никада није могао реализовати.

Срећна околност по Владу је да живи на подручју општине Центар Сарајево која издваја средства за помоћ грађанима који живе у стању најтеже социјалне потребе. Будући да је Владо лице са одређеним посебним потребама, уз његову сагласност прикупили смо сву неопходну документацију која је достављена Општини Центар и која је одобрила молбу и издвојила значајна средства за реконструкцију крова. Санација крова би требала бити реализована до краја 2017. године.

Vlado

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.